Impresii

CAFEAUA: PLĂCERE SAU OBIȘNUINȚĂ

Dragile mele, să vorbim puțin și despre ceea ce ne place și ne face diminețile pline de aromă și de gust: cafeaua. În același context, vorbim și despre distribuitor cafea și piața agricolă, care abundă de comercianți de cafea.

Dar, pentru început, cafeaua: Ingredientul minune care pare că ne aduce la viață în fiecare dimineață sau, cel puțin, ne face ziua mai dulce. Cafeaua este folosită din cele mai vechi timpuri, având proprietăți și beneficii incontestabile.

Iar dacă multe păreri din spațiul public îți spun că trebuie să renunți la cafea, cercetătorii japonezi te-ar contrazice fără doar și poate. Studiile de specialitate au adus la suprafață mai multe beneficii ale cafelei, motive pentru care este întemeiat să o bei zilnic. Mai mult decât atât dacă te gândești să cumperi cafea engross, am descoperit o platformă din România, allAgro se numește, care este de fapt o legătură dintre producători și distribuitorii de cafea. Astfel, vei putea să cumperi cantități mari de cafea de pe piața online. Aici găsești și producatori produse alimentare sau distribuitor cafeași mai multe despre bursa agricola și piata agricola.

Apoi, atâta timp cât cafeaua este băută fără zahăr și lapte, ea nu face decât să te ajute și să vină în beneficiul tău. 

Generalități

Nu cofeina este ingredientul care transformă cafeaua într-un aliment sănătos. Au fost descoperite alte sute de substanțe prezente în cafea care au efecte benefice pe termen lung asupra corpului tău. Cafeaua simplă, fără alte ingrediente adăugate, reduce riscul de dezvoltare a hemoragiilor cerebrale, producerii de atacuri vasculare cerebrale, cu până la 25%. Așadar, după ce cumperi cafeaua de la piata agricola, este indicat să nu adaogi lapte sau zahăr. 

De asemenea, și produsul decofeinizat este la fel de sănătos. În plus, o cantitate prea mare de cofeină duce la deshidratare, deci este importată măsura.

Amatorii de cafea primesc doza necesară de  antioxidanți, magneziu și crom, care ajută la reglarea nivelului de glicemie în sânge. Alte ingrediente ale cafelei sunt: 

  • cofeina
  • tanina
  • tianina
  • xantina
  • spermidina
  • gaiacol
  • acid citric

Motive pentru care este bine să bei cafea

Pentru început, cafeaua ajută la combaterea depresiei. Astfel, studiile internaționale arată că persoanele care beau măcar o cafea pe zi sunt cu 10% mai puțin predispuse la a face depresie. Studiul a fost realizat și pe alte băuturi care conțin cofeină, însă rezultatul nu a fost același. Drept urmare, responsabili de „fericire” sunt antioxidanții din boabele de cafea. 

Un alt motiv serios pentru care e bine să bei cafea este că aceasta ajută la reglarea activității hepatice. Și știm cu toții cât de important este să avem un ficat sănătos. Și știm cu siguranță că această băutură minune este un stimulent al creierului.  Cafeaua este folosită și de atleți înainte de intrarea în competiție, astfel că aceasta crește numărul de acizi grași care ajută performanța sportivă.

Să nu uităm că tot cafeaua este cea care reduce riscul dezvoltării diabetului de tip II. Consumul a 3 căni de cafea pe zi, fără zahăr este asociat cu reducerea cu 30% a riscului de diabet de tip II. Acidul glorocenic din cafea este cel răspunzător de acest fapt.

Cafeaua este recunoscută și folosită încă din vremurile de mult apuse datorită proprietăților ei unice și gustului inconfundabil. Așadar, dacă ești amator de cafea, să știi că este chiar foarte bine. Oricum ar fi, este important ca în orice acțiune întreprinsă de noi să existe măsură și cumpătare. Astfel, vom reuși să bem atâtă cafea cât este nevoie ca să ne ajute și nu ca să ne facă rău.  Nu uita că dacă îți dorești să achiziționezi cafea engross, o găsești pe piata agricola, la distribuitor cafea sau pe platforma allAgro

Join The Discussion